René Domen

Dirigent | Arrangeur | Componist

René Domen (1958) begon op jonge leeftijd met gitaarspelen. Aanvankelijk speelde hij in bandjes, maar als opgroeiende tiener kreeg hij meer en meer interesse in klassieke muziek.

René studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en sloot deze studie af met het diploma Uitvoerend Musicus. Hij trad veelvuldig op als solist en vormde jarenlang een gitaarduo met gitarist en muziekpublicist Martin Kaaij.

Tijdens zijn conservatoriumperiode groeide, mede door het zingen in het conservatoriumkoor onder leiding van Jan Pasveer, zijn liefde voor vocale muziek en nam hij zanglessen bij Harry van Berne en later ook bij Djoke Winkler Prins. 

René volgde de applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici, die hij met diploma afsloot. Hij nam deel aan de Kurt Thomas cursus, leerde piano en orgel spelen en volgde vele bijzondere workshops, waaronder: Gregoriaans zingen, podiumpresentatie, stemvorming EVTS, koorimprovisatie en wereldmuziek.

Momenteel is René dirigent van het koor van OLV Hemelvaart in Heemstede, Close2u in Beverwijk, Alcmaer Voices in Alkmaar en vocaal ensemble K 2.04 in Amsterdam.